Bescheiden Wittek wijst naar Dasa en Bero na heldenrol

Bescheiden Wittek wijst naar Dasa en Bero na heldenrol

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 oktober 2021 – Maximilian Wittek toont zich nederig na zijn heldenrol tegen Tottenham Hotspur. De Duitse vleugelverdediger was niet voor de eerste keer dit seizoen goud waard voor Vitesse op een Europese avond, maar na afloop van de 1-0 overwinning wil hij niet dat de aandacht alleen naar hem uitgaat.

Wittek maakte tegen Spurs alweer zijn vierde Europese doelpunt van dit seizoen. Tien minuten voor tijd knalde hij de 1-0 tegen de touwen. "Ik moet eerlijk zijn: Eli Dasa geeft altijd geweldige voorzetten. Dit was een perfecte voorzet. Hij ziet altijd waar ik sta en we hebben er veel op getraind, dus ik denk niet dat het meer toeval is. Ik hoop hem in de toekomst te kunnen terugbetalen", aldus Wittek voor de camera van ESPN.

Als aanvallende back voelt Wittek zich als een vis in het water. "We spelen met drie achterop, waardoor Eli en ik hoog op kunnen blijven en we van beide kanten kunnen aanvallen. Op deze positie word je weleens vergeten door de tegenstander. De verdediging heeft zijn handen vol aan onze drie aanvallers", vervolgt Wittek, die iedere wedstrijd veel meters maakt. "Maar degene die het meeste rent, is Matus Bero. Volgens mij ieder wedstrijd meer dan twaalf kilometer."

Vitesse speelde donderdag tegen de B-keus van Spurs. Het basisteam was in Engeland achtergebleven. "De topspelers waren er niet, maar het team dat speelde is nog steeds meer dan tweehonderd miljoen euro waard. We hebben laten zien dat we willen voetballen. We bleven achterin rustig en creëerden veel kansen. Het is geen geluk dat we hebben gewonnen", zegt Wittek, die zomaar de Europese topscorer van Vitesse kan worden. "Ik wil het niet te veel over mezelf hebben. Ik wil zoveel mogelijk met het team bereiken en dan zien we het uiteindelijk wel."

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd