Mourinho valt AS Roma-spelers af na voor hem historisch verlies

21 oktober 2021, 21:18

José Mourinho heeft zijn spelers flink laten vallen na de historische blamage in de Conference League. Voor het eerst in bijna twintig jaar trainerschap incasseerde de Portugese oefenmeester met zijn ploeg zes tegentreffers in een officiële wedstrijd en dat gebeurde ook nog eens bij het nietige FK Bodo Glimt (6-1). 

Het was voor de Portugese coach van AS Roma weer eens reden om enorm uit te vallen tegen zijn eigen spelers. "De basiself die FK Bodo Glimt vandaag kon opstellen, was kwalitatief beter dan wij vandaag op de been konden brengen", gaf hij zijn eigen elftal een veeg uit de pan. "Vanaf nu kunnen jullie in elk geval stoppen met vragen waarom we altijd met dezelfde spelers starten." Mourinho had in Noorwegen behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd en daarvoor keek hij ook in de spiegel.

"De verantwoordelijkheid ligt bij mij, ik heb besloten om dit team te laten spelen. Ik wilde andere spelers een kans geven en het vaste team rust geven. Zeker vanwege het kunstgras en het koude klimaat hier in Noorwegen", legde hij zijn keuzes uit. "Ik wist dat ik een team had met een paar beperkingen. De kern van het elftal bestaat uit twaalf, dertien spelers." Over dat hij nooit eerder zes goals incasseerde als coach. "Het maakt niet uit wat ik voel. Het gaat om de jongens."

De coach kende na een geweldige start in Rome sowieso mindere weken met de plaatselijke AS, bij wie de druk zal toenemen, nu Mourinho in oude fouten begint te vervallen. "Ik heb met de spelers gesproken en ben eerlijk tegen ze geweest", gaf hij aan. "Maar ik besloot uiteindelijk veranderingen door te voeren in de groepsfase. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen