Sekstape-affaire kost Benzema voorwaardelijke celstaf

21 oktober 2021, 18:35

Karim Benzema (33) heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden tegen zich geëist gehoord gekregen. De Franse spits verscheen donderdag voor de rechtbank, vanwege de veelbesproken seksaffaire. Hij zou oud-ploeggenoot Mathieu Benzema in het verleden hebben afgeperst en wordt daarvoor mogelijk fors bestraft.

Het Openbaar Ministerie in Frankrijk heeft eindelijk een eerste eis gedaan in de zaak, die al sinds 2014 loopt. Mede door het incident werd Benzema sinds 2014 geweerd bij de nationale ploeg van Frankrijk, waar hij pas begin dit kalenderjaar terugkeerde in aanloop naar het Europees kampioenschap van deze zomer. 

Benzema kreeg van Mathieu Valbuena een (seks)video in handen van Benzema en zou zijn naamgenoot hebben afgeperst met in totaal vijf personen. Tegen de andere verdachten zijn celstraffen wisselend van vier jaar tot achttien maanden geëist. De spits van Real Madrid was overigens niet aanwezig in Frankrijk, maar liet zich door advocaten vertegenwoordigen.

Lees ook'Real verlengt met Benzema en heeft vertrouwen in komst Mbappé'

Naast de voorwaardelijke staf van tien maanden, die hij dus alleen hoeft uit te zitten als hij nogmaals de fout in gaat, moet Benzema sowieso een boete van 75000 euro betalen. Het is nog niet bekend wanneer de rechter definitief uitspraak doet, maar de verwachting is dat er aan de eis weinig veranderd zal worden. Valbuena speelde na het incident overigens geen enkele interlands meer voor Les Blues.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen