Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Seuntjens opgelucht: "Het wordt uitkijken nu elk interview"

Seuntjens opgelucht: "Het wordt uitkijken nu elk interview"

21 oktober 2021 – Ralf Seuntjens is opgelucht dat hij vrijdagavond gewoon in actie kan komen voor NAC Breda. Er hing de 32-jarige aanvaller een schorsing boven het hoofd omdat hij na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Volendam (0-1) op niet mis te verstane wijze zijn onvrede over scheidsrechter Bas Nijhuis uitte.

Nijhuis besloot in de tweede helft een doelpunt van Seuntjens af te keuren vanwege een vermeende overtreding op Filip Stankovic, de doelman van Volendam. Na afloop van de midweekse wedstrijd fileerde Seuntjens de scheidsrechter. Een dag later bood de aanvaller zijn excuses aan. De aanklager betaald voetbal startte een vooronderzoek naar de gepeperde uitspraken, waarna Seuntjens slechts een voorwaardelijke schorsing kreeg opgelegd. 

"Ik was verbaasd wat er na de wedstrijd allemaal gebeurde. Uiteindelijk heb ik één wedstrijd. voorwaardelijk gekregen met een tijdsduur van twee jaar. Dan voel je je een beetje een crimineel. Vrijdag mogen we weer spelen. Het wordt uitkijken nu elk interview", aldus Seuntjens bij BN De Stem. "Opgelucht? Ja, dat wel. Want je weet nooit hoe de aanklager het ziet."

Met NAC hoopt Seuntjens eindelijk de weg naar boven in te zetten. De Bredanaars bezetten namelijk slechts de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. "Als je vier van de zes uitwedstrijden hebt verloren, is dat geen toeval meer", zegt hij in aanloop naar het thuisduel met MVV. "Thuis drukken de supporters je vanaf minuut één naar voren, misschien dat je daardoor meer het gevoel hebt van: we moeten vooruit, druk zetten. In uitwedstrijden zie je ons toch behoudender spelen, toch meer in dat 4-4-2-systeem, meer inzakken en minder snel drukzetten. Dat is wel te herleiden naar uit- en thuiswedstrijden."

gerelateerd