'Van de Beek wel weg bij United, maar geen rentree bij Ajax'

'Van de Beek wel weg bij United, maar geen rentree bij Ajax'

21 oktober 2021 – De terugkeer van Donny van de Beek (24) naar Ajax is momenteel niet aan de orde. De middenvelder werd donderdagochtend gelinkt aan een rentree in Amsterdam, maar dat is volgens transferspecialist Fabrizio Romano helemaal niet aan de orde. De geruchten zijn volgens hem 'fake' en dat is door alle partijen bevestigd.

Dat schrijft Romano naar aanleiding van de berichtgeving van journalist Ekrem Konur, die schreef dat Ajax de Nederlander wil verlossen van de uitzichtloze situatie bij Manchester United. 'Geruchten over een mogelijke comeback in januari worden door alle betrokken partijen als 'nep' beschouwd, zoals de zaken er nu voor staan', schrijft Romano daarover. Volgens hem speelt er nog helemaal niks tussen Ajax en Van de Beek.

Dát Van de Beek in januari (tijdelijk) vertrekt bij Manchester United, zit er volgens de spcialist wel in. Volgens Romano zijn er 'enorme kansen' voor Van de Beek om te verkassen in de winterse transferwindow. Everton had in de zomer concrete belangstelling, maar toen mocht hij niet vertrekken van manager Ole Gunnar Solskjær. Ditmaal zou de Noor niet meer voor een vertrek van Van de Beek gaan liggen, waardoor een vertrek vrijwel zeker is.

Lees ook: 'Van de Beek verder richting uitgang na onthulling plan Solskjaer'

Van de Beek speelde tot dusver bijna veertig wedstrijden voor Manchester United, waarin hij slechts één keer scoorde. Waar de middenvelder het normaal gesproken juist moet hebben van zijn diepgang en scorend vermogen, komt dat er in de Premier League nog niet echt uit. Eerder maakte hij voor Ajax meer dan veertig doelpunten in 175 wedstrijden. Dit seizoen was hij nog niet betrokken bij een doelpunt.

gerelateerd