Koeman met Barça mogelijk zonder sterkhouder in El Clásico

Koeman met Barça mogelijk zonder sterkhouder in El Clásico

21 oktober 2021 – Ronald Koeman moet het komend weekend tijdens El Clásico mogelijk stellen zonder Jordi Alba (32). De van een blessure teruggekeerde linksback is niet pijnvrij uit de strijd gekomen met Dinamo Kiev en is een serieus twijfelgeval voor het duel met Real Madrid. Dat zou een flinke aderlating betekenen voor de Nederlandse coach.

Alba is namelijk een cruciale schakel in het elftal van FC Barcelona en gaf ook woensdagavond de assist op het enige doelpunt van de avond, gemaakt door Gerard Piqué. Die wedstrijd speelde Alba overigens wel gewoon uit, maar volgens dagblad AS heeft hij een verrekking in de rechtervoet opgelopen. Dat maakt hem een groot twijfelgeval voor El Clásico, die zondagmiddag om 16.45 uur gepland staat.

Het is overigens niet uitgesloten dat Alba kan spelen tegen Real Madrid, maar hij is op z'n minst een serieus twijfelgeval. De selectie van FC Barcelona geniet donderdag een vrije dag en zal vrijdag de training hervatten richting de absolute kraker in La Liga. Dan wordt de blessure van Alba opnieuw beoordeeld en wordt gekeken of hij eventueel inzetbaar zou kunnen zijn.

Lees ook'Huilende' Umtiti wil niet vertrekken bij FC Barcelona

Zonder de geblesseerde Alba kwam FC Barcelona in het blok voor de vorige interlandperiode slechts tot één zege, twee gelijke spelen en een nederlaag. Tegen Valencia keerde hij weer terug in de basiself en net als tegen Dinamo Kiev speelde hij weer negentig minuten mee tegen Valencia afgelopen weekend. Sergino Dest was op links lang zijn vervanger, al is de talentvolle Alejandro Baldé ook weer hersteld van zijn kwetsuur.

gerelateerd