Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Blind sleept UEFA-eretitel in de wacht na voetbalshow Ajax

Blind sleept UEFA-eretitel in de wacht na voetbalshow Ajax

21 oktober 2021 – Daley Blind is verkozen tot Speler van de Week in de Champions League, zo heeft de UEFA donderdagmiddag bekendgemaakt. De 31-jarige verdediger van Ajax was samen met Alisson Becker (Liverpool), Noah Okafor (Red Bull Salzburg) en Sebastián Coates (Sporting Portugal) genomineerd voor de eretitel.

Blind was dinsdag tegen Borussia Dortmund (4-0) een van de vele uitblinkers bij Ajax. De UEFA vond hem de beste: na afloop van de voetbalshow werd hij uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Blind, die als linksback speelde tegen de Duitse club, maakte de 2-0 en leverde de assist bij de 4-0 van Sébastien Haller.

Voor de camera van RTL 7 toonde Blind zich na afloop van de overtuigende overwinning op Borussia Dortmund bescheiden. "Ik denk dat elk individu vandaag heel sterk was. Remko onderscheidde zich met een paar fantastische reddingen, achterin stonden ze goed. En Sébastien (Haller, red.) en Antony maken ook weer gewoon een doelpunt. Dusan Tadic was ook weer belangrijk met zijn acties en assist."

Het is de tweede keer dit seizoen dat een speler van Ajax dit seizoen wordt verkozen tot Speler van de Week. Eerder was de eer toebedeeld aan Haller, die bij zijn debuut in de Champions League tegen Sporting Portugal (1-4) liefst vier keer scoorde. De Ivoriaanse spits was in de tweede speelronde tegen Besiktas ook trefzeker en krikte tegen Borussia Dortmund zijn doelpuntentotaal op naar zes.

gerelateerd