KNVB kondigt na 'onacceptabel gedrag' extra maatregelen aan

KNVB kondigt na 'onacceptabel gedrag' extra maatregelen aan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 oktober 2021 – De KNVB heeft donderdag aangekondigd extra maatregelen te zullen om de toename van ongeregeldheden in en rond de voetbalstadions een halt toe te roepen. Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan gaan het verhogen van straffen, het weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden behoren.

De Nederlandse voetbalbond liet begin deze week al weten het wangedrag van een 'kleine groep' supporters helemaal zat te zijn. Deze week heeft de KNVB om tafel gezeten met de clubs, competities en het Supporterscollectief. Daarbij is besloten om extra maatregelen te nemen om de stijging van onacceptabel gedrag van supporters tegen te gaan.

Allereerst zal bij aanhoudend op het veld gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen altijd een waarschuwing van de stadionspeaker volgen. Als het gooien dan niet stopt, wordt de wedstrijd stilgelegd en de catering bij de betreffende vakken gesloten. Ten tweede worden personen die zich schuldig maken aan het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen, vandalisme en het dragen van gezichtsbedekking altijd aangemeld voor een landelijk stadionverbod van minimaal twaalf maanden.

Voor uitsupporters wordt uitkaartverplichting ingesteld, waardoor fans van de bezoekende club niet meer op een andere kaarten kunnen verkrijgen. Verder schrijft de KNVB dat ieder spreekkoor dat kwetsend is voor een individu of groep onacceptabel is en dat het aan de clubs is om hier altijd en direct tegen op te treden. Benadrukt wordt dat het betaald voetbal inzet op een persoonsgerichte aanpak: de goeden moeten zo min mogelijk onder de kwaden lijden.

Reacties