Stam terug na avontuur in Amerika: "Ik sta overal voor open"

21 oktober 2021, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jaap Stam is na anderhalf bij FC Cincinnati terug op Nederlandse bodem. De oefenmeester gaat vanuit hier op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de voetballerij. Daarbij richt Stam zich op de functie van hoofdtrainer en staat hij open voor meerdere dingen.

"Je hebt altijd ambities en je wil graag werken op een plek waar de mensen hetzelfde idee hebben als jij", vertelde Stam in gesprek met RTL. "Dat heb ik nog steeds en ik weet dat ik dat kan. Uiteindelijk ben je afhankelijk van verschillende factoren. Ik sta in principe voor alles open. Dat is dus in Nederland, maar ook in het buitenland. Het gezin is wel belangrijk in dat geheel. Mocht er een optie in het buitenland zijn, moet alles goed geregeld zijn. Ik sta er duidelijk voor open."

Stam wil wel graag hoofdtrainer zijn en ziet het op dit moment niet zitten om ergens als assistent aan de slag te gaan. "Ik hoef niet zo nodig bij iemand anders in de keuken te kijken. Ik weet wat ik kan, moet doen en mee kan nemen. Het is niet zo dat ik me ergens te groot voor voel, maar het hoofdtrainerschap ligt mij prima. Uiteindelijk ben ik iemand die mijn eigen beslissingen wil nemen. Dat kan niet als ik assistent ben."

De 49-jarige coach stond als hoofdtrainer voor de groep bij Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en meest recent dus Cincinnati. Bij die laatste twee clubs verliep het wat minder succesvol dan gehoopt en werd Stam vroegtijdig de laan uitgestuurd. Dat gebeurde hem eerder in Engeland bij Reading ook al.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen