UEFA beloont Blind voor sterk optreden en zet Ajacied in fraai rijtje

21 oktober 2021, 09:05

Daley Blind is in de race om Speler van de Week te worden in de Champions League. De linksback van Ajax speelde dinsdagavond een ijzersterke wedstrijd tegen Borussia Dortmund en mag hopen op een fraaie prijs van de UEFA. Noah Okafor, Alisson Becker en Sebastián Coates zijn de concurrenten.

Okafor won met RB Salzburg met 3-1 van VfL Wolfsburg en was in de tweede helft twee keer trefzeker tegen de ploeg van Mark van Bommel. Becker keepte een uitstekende wedstrijd op Spaanse bodem, waar zijn Liverpool met 2-3 zegevierde bij Atlético Madrid. Coates had op zijn beurt met twee treffers een groot aandeel van de zege (1-4) van Sporting CP tegen Besiktas JK.

Blind maakte afgelopen dinsdag de tweede Amsterdamse treffer tegen Dortmund, dat uiteindelijk door doelpunten van Antony, Sébastien Haller en Marco Reus (eigen doelpunt) met een 4-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Na afloop werd de linkspoot uitgeroepen tot Man of the Match, al had volgens de routinier iedere Ajacied die eer kunnen krijgen.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een Ajacied kans maakt op de titel Speler van de Week. Eerder ontving Haller deze prijs al na de wedstrijd tegen Sporting (1-5 overwinning). In Portugal was de spits liefst vier keer trefzeker. Via de website van de UEFA is het mogelijk om te stemmen op een van de vier kanshebbers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen