'Ajax overweegt Van de Beek te verlossen uit Manchester'

'Ajax overweegt Van de Beek te verlossen uit Manchester'

21 oktober 2021 – Donny van de Beek zit in een belabberde situatie bij Manchester United en lijkt in januari te vertrekken bij de club. Waar zijn toekomst ligt is onbekend, maar naar verluidt zou Ajax overwegen om de middenvelder terug naar Amsterdam te halen. Er is echter veel meer interesse.

Op Twitter meldt journalist Ekrem Konur namelijk dat de Amsterdammers zouden nadenken over de mogelijkheid om Van de Beek terug te halen. Het zou gaan om een uitleenbeurt, maar er zijn veel meer kapers op de kust. De middenvelder kan ook in de Premier League actief blijven, terwijl de geruchten uit de Italiaanse Serie A ook steeds meer toenemen.

Manager Ole Gunnar Solskjær ging na de CL-zege op Atalanta (3-2) bij RTL7 in op de situatie van Van de Beek, die dit seizoen pas drie wedstrijden speelde. "Ik snap dat hij niet blij is, maar hij blijft hard werken. Hij is erg professioneel. We hebben veel goede spelers en ik hoop dat hij zijn kansen ook gaat pakken. We weten dat hij kwaliteiten heeft als hij invalt."

Naast Ajax worden ook Everton en teams uit de Serie A in verband gebracht met de 19-voudig international van Oranje. Volgens Solskjær was de interesse van Everton afgelopen zomer echter niet concreet. Van de Beek speelde tussen 2015 en 2020 in het eerste elftal van Ajax en heeft momenteel bij United een contract tot medio 2025.

gerelateerd