Barcelona pakt door en legt ook Ansu Fati langdurig vast

Barcelona pakt door en legt ook Ansu Fati langdurig vast

20 oktober 2021 – FC Barcelona heeft woensdagavond het langverwachte goede nieuws over toptalent Ansu Fati officieel kunnen maken. De achttienjarige aanvaller heeft zijn contract bij de club namelijk verlengd tot medio 2027. Het is de tweede belangrijke slag voor de Catalanen, nadat vorige week ook Pedri al tot 2026 bijtekende.

Het nieuws over Ansu Fati hing deze week al in de lucht. De afgelopen weken werd vooral bericht dat de onderhandelingen stroever verliepen dan gedacht, maar Ronald Koeman kondigde dinsdag aan dat een akkoord dan toch naderde. Woensdagmiddag schreef transferkenner Fabrizio Romano dat Fati op korte termijn zijn contract zou verlengen en dezelfde avond volgde daarna ook de officiële bevestiging van FC Barcelona. 

Barcelona had sowieso de optie om het in 2022 aflopende contract van Fati met twee jaar te verlengen, maar wilde middels een nieuw contract waardering uitspreken voor het toptalent. Zo ligt hij nu voor liefst zes jaar vast, ging hij er qua salaris op vooruit en maakt Fati ook aanspraak op enkele bonussen wanneer hij met Barcelona prijzen pakt. Met de afkoopclausule in het contract geeft de club opnieuw een duidelijk signaal af; net als bij Pedri gaat het om een bedrag van liefst een miljard euro.

Door een zware blessure heeft Barcelona Fati bijna een jaar moeten missen, maar sinds zijn terugkeer is hij direct weer van waarde voor de ploeg van Koeman. Bij zijn rentree had hij slechts tien minuten nodig voor zijn eerste doelpunt en ook afgelopen weekend tegen Valencia was de Spanjaard trefzeker. Eerder op de avond speelde hij één helft mee tijdens het met 1-0 gewonnen Champions League-duel tegen Dinamo Kiev. 

gerelateerd