'Xavi Simons richting de uitgang bij Paris Saint-Germain'

'Xavi Simons richting de uitgang bij Paris Saint-Germain'

20 oktober 2021 – De rol van talent Xavi Simons bij de Franse topclub Paris Saint-Germain lijkt voorlopig wel uitgespeeld te zijn. Simons maakte dit seizoen nog geen minuut voor de Franse koploper en volgens AS heeft dat te maken met zijn aflopende contract. Het contract van Simons loopt namelijk volgende zomer af en zolang hij niet verlengt, hoeft hij ook geen rekening te houden met speelminuten.

Simons speelt zijn wedstrijden daardoor voor de Onder-19 van Paris Saint-Germain. In plaats van het hoogste podium, speelt hij in de Youth League. Er lopen al maandenlang gesprekken tussen het management van Simons en de club, maar de onderhandelingen verlopen zeer stroef. Er is nog altijd geen akkoord, waardoor PSG momenteel liever de voorkeur geeft aan talenten met een meerjarige verbintenis.

Afgelopen seizoen leek hij juist eindelijk de aansluiting te vinden bij het eerste elftal van de Parijzenaren. Naast het feit dat hij volledig meetrainde, had hij ook al twee wedstrijden op zijn naam staan. In de competitie mocht hij invallen tegen Strasbourg en in de Franse beker deed hij mee tegen Caen. Dit seizoen heeft hij zelfs nog niet één keer bij de wedstrijdselectie gezeten.

Lees ook'Xavi Simons heeft spijt en wil PSG verlaten voor FC Barcelona'

Simons genereerde al op jonge leeftijd veel aandacht met zijn voetbaltalent. Op tienjarige leeftijd kwam hij in de jeugd van FC Barcelona te spelen. Na negen jaar in Catalaanse dienst koos hij voor de overstap naar PSG, maar hij lijkt uit te mogen kijken naar een nieuwe uitdaging. Eerder gingen al geruchten dat Simons spijt zou hebben van zijn keuze voor Paris Saint-Germain.

gerelateerd