'Ajax moet vrezen: Overmars in beeld bij steenrijk Newcastle'

20 oktober 2021, 21:00   Bijgewerkt: 20 oktober 2021, 21:06

De renovatie van het onlangs overgenomen Newcastle United heeft mogelijk gevolgen voor Ajax. De Premier League-club zou namelijk interesse hebben om Marc Overmars op te halen in Amsterdam. Dat schreef De Telegraaf woensdagavond.  

Dat de overname van Newcastle United grote ambities met zich meebracht, is logisch. De club is immers in één klap de rijkste club ter wereld. Trainer Steve Bruce werd ontslagen in de hoop een grotere naam aan te trekken als opvolger, verschillende spelers werden al aan de club gelinkt en ook op bestuurlijk niveau staat er dus veel te gebeuren. Overmars zou de rol van 'sporting director' op zich moeten nemen. Of hij daarvoor open staat is niet bekend; tegenover De Telegraaf wilde de Ajacied nog niet reageren.

De krant linkt het gerucht aan de 4-0 zege van Ajax op Borussia Dortmund een dag eerder. Zo zou de naam van Overmars na die wedstrijd aan de verlanglijst zijn toegevoegd. 'Optredens als tegen Borussia Dortmund en in de voorbije seizoenen tegen Juventus en Real Madrid, zorgen voor internationale waardering', concludeerde de krant. Daar komen uiteraard de uitstekende verkoopcijfers van Overmars bij: sinds zijn komst kon Ajax in totaal meer dan zeshonderd miljoen euro aan transferinkomsten bijschrijven. 

Volgens het dagblad moet Ajax - dat Overmars ongetwijfeld wil behouden - hopen dat ook andere grote namen zich voor de functie bij Newcastle zullen melden. Ook zou het in het voordeel van de Amsterdammers kunnen werken dat zaakwaarnemers grote invloed zouden hebben op het aanstellen van trainers en directeuren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen