Koeman en Barcelona na matig duel nog in leven dankzij Piqué

Koeman en Barcelona na matig duel nog in leven dankzij Piqué

20 oktober 2021 – Het Champions League-seizoen is nog niet verloren voor Ronald Koeman en FC Barcelona. Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden móést er van Dinamo Kiev gewonnen worden. De Catalanen overtuigden zeker niet, maar konden de cruciale drie punten dankzij een treffer van Gerard Piqué wél bijschrijven: 1-0. 

Aan het goede nieuws dat een langdurige contractverlenging van toptalent Ansu Fati erg dichtbij is, moest Koeman deze week ook slecht nieuws toevoegen. Een basisplaats voor de achttienjarige aanvaller zat er in het belangrijke duel tegen Dinamo Kiev namelijk niet in. Luuk de Jong was daarom de meest verrassende naam in de basiself. Zijn laatste basisplaats was in het vorige Champions League-duel tegen Benfica (3-0), waarin zowel hij als Barça niet kon overtuigen. Voor hem was er tegen Kiev dus gelegenheid tot revanche.

Toch kon Barça tegen Kiev maar weinig uitrichten en kwam De Jong amper in het spel voor. Hij kon in veel gevallen net niet goed bediend worden en de ballen die hij wel kreeg, kreeg hij niet tussen de palen gericht. Overigens was het zeker niet alleen de spits die zijn stempel niet kon drukken. De eerste helft leverde erg weinig spektakel op, al bleek één goed moment wel voldoende. Gerard Piqué stond volledig vrij bij een voorzet van Jordi Alba en kon tien minuten voor rust de 1-0 binnenschieten.

Na rust werd de wedstrijd er niet bepaald beter op. Ook Ansu Fati en Philippe Coutinho konden als vervangers van Luuk de Jong en Oscar Mingueza het verschil niet maken en Barcelona creëerde nóg minder dan voor rust. Sterker nog: aan beide kanten werd er in het tweede bedrijf geen enkel schot op doel geproduceerd. De wedstrijd mag dus snel vergeten worden, maar het belangrijkste voor Koeman en zijn ploeg is dat de drie punten binnen zijn. Zo blijft overwintering haalbaar en kan Barcelona vanavond tijdens Benfica - Bayern München rustig kijken welke van de twee concurrenten punten verspeelt. 

gerelateerd