Tuchel droomt hardop van superduo Haaland en Lukaku

Tuchel droomt hardop van superduo Haaland en Lukaku

20 oktober 2021 – Nadat Chelsea deze zomer een monsterbedrag op tafel legde voor Romelu Lukaku, lijkt de club niet een van de voornaamste kandidaten om ook Erling Haaland nog op te pikken. Toch denkt trainer Thomas Tuchel daar anders over. Hij wilde niet uitsluiten dat Chelsea binnenkort alsnog een poging zal wagen om het Noorse toptalent op te pikken.

Tuchel werd naar een mogelijke transfer van Haaland gevraagd door BILD en gaf daarop aan dat Chelsea ook afgelopen zomer al goed naar de mogelijkheden heeft gekeken. "We hebben het tijdens de transferwindow meerdere keren over Haaland gehad", vertelde hij. "Toen leek het niet realistisch. Natuurlijk hebben we het nog steeds regelmatig over hem. Het is een fantastische speler en een sterkhouder voor Dortmund, een van onze concurrenten in de Champions League."

Dat Chelsea afgelopen zomer al liefst 115 miljoen euro betaalde voor Romelu Lukaku, hoeft een eventuele komst van Haaland niet uit te sluiten. "Lukaku en Haaland samen laten spelen? Ik zou er geen problemen mee hebben", lachte de Duitse trainer. "Ik denk niet dat we op dit moment heel dicht bij de komst van Haaland zijn, maar we zullen zien wat er in de komende weken zal gebeuren."

Afgelopen zomer kon Borussia Dortmund Haaland nog binnenboord houden, maar de kans dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is bij de club is groot. De superspits zou door een clausule in zijn contract vanaf 2022 voor 'slechts' 75 miljoen euro op te halen zijn. De afgelopen maanden werd hij al aan veel Europese topclubs gelinkt. 

gerelateerd