Daka redt Leicester met vier (!) goals in spektakelstuk

20 oktober 2021, 18:41

Patson Daka heeft woensdagmiddag een absolute hoofdrol opgeëist in het spektakelstuk tussen Spartak Moskou en Leicester City. De spits maakte hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand goed middels een razendsnelle hattrick en voegde daar later ook nog een vierde treffer aan toe. The Foxes wonnen het duel in Rusland uiteindelijk met 3-4.

Het leek opnieuw een zware middag te gaan worden voor Leicester, dat aan de eerste twee Europa League-duels slechts één punt overhield. Ook op bezoek bij Spartak Moskou - waar de geblesseerde Jorrit Hendrix afwezig was en Quincy Promes twintig minuten voor tijd inviel - leek het voor de nummer elf van de Premier League de verkeerde kant op te gaan. Al na elf minuten lag de 1-0 van Alexander Sobolev in het net en tegen het einde van de eerste helft werd die score door voormalig NEC-spits Jordan Larsson verdubbeld. 

Op dat moment was het echter Daka die opstond. De 23-jarige spits was afgelopen weekend ook als invaller al trefzeker in het Premier League-duel tegen Manchester United (4-2 winst), maar is alleen in de Europa League basisspeler van Leicester. In de eerste twee wedstrijden kwam de deze zomer van RB Salzburg overgekomen nog niet tot scoren, maar sloeg woensdag precies op het juiste moment toe.

Vrijwel direct na de treffer van Larsson was Daka voor het eerst trefzeker. Op aangeven van Kelechi Iheanacho zorgde hij er met een keurig spitsendoelpunt voor dat Leicester met een beter perspectief de rust in ging. In het tweede bedrijf sloeg hij direct weer toe. Eerst kon hij een bal van opnieuw Iheanacho binnen tikken en kort daarna zette Youri Tielemans hem met een fraaie steekbal opnieuw voor de keeper. Binnen negen minuten tijd maakte Daka zijn hattrick compleet en zette hij Leicester op een 2-3 voorsprong.

Zo was Daka afgelopen zaterdag al de eerste Zambiaan die ooit een doelpunt maakte in de Premier League en werd hij enkele dagen later ook de eerste van zijn land die een hattrick maakte in een Europese competitie. Daar bleef het echter niet bij, want ook de 2-4 kwam tien minuten voor tijd van zijn schoen. Het bleek opnieuw een belangrijk doelpunt, waarmee de 3-4 van Sobolev in de 86e minuut Leicester geen schade meer opleverde. De ploeg pakte drie zeer belangrijke punten en Daka liet zien een waardige vervanger voor Jamie Vardy te zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen