Bergwijn spreekt Van Gaal tegen: "Niet gezegd dat ik het niet wil"

20 oktober 2021, 17:18

Steven Bergwijn heeft bondscoach Louis van Gaal níét verteld dat hij niet op rechtsbuiten wil spelen. Tijdens zijn persconferentie van woensdagmiddag werd de aanvaller van Tottenham Hotspur geconfronteerd met eerdere teksten van Van Gaal, maar hij legde uit dat hij het anders verwoord had.

Al sinds Van Gaal aangesteld is als bondscoach, is het gebrek aan diepte op de rechtsbuitenpositie een thema. Naast Steven Berghuis beschikt de trainer over weinig opties, terwijl Bergwijn er met Noa Lang en Arnaut Danjuma opnieuw twee concurrenten bij heeft gekregen aan de linkerkant. Eerder legde Van Gaal zelf nog uit Bergwijn niet als optie op rechts te zien. "Omdat hij zichzelf daar niet ziet", verklaarde hij. "Ik praat met spelers en dan blijkt dat ze daar niet willen spelen."

Bergwijn gaf woensdagmiddag echter aan dat dat niet is hoe hij het gesprek met Van Gaal in ging. "Het is niet dat ik het niet wil", begon hij. "Ik heb gezegd dat ik op linksbuiten het best uit de voeten kan, maar ik heb ook gezegd dat ik daar gewoon zal staan en m'n uiterste best zal doen als hij me daar nodig heeft. Ik speel hier (bij Tottenham, red.) gewoon linksbuiten en dat heb ik bij PSV ook altijd gedaan, dus ik heb gezegd dat ik daar het best uit de voeten kan."

Vitesse

Dat Bergwijn de Nederlandse pers te woord stond, heeft uiteraard alles te maken met het duel tussen zijn Tottenham Hotspur en Vitesse, dat donderdag op de planning staat. "Het is speciaal voor mij", werd hij door De Telegraaf geciteerd over zijn terugkeer naar Nederland. "Er komen ook wat vrienden kijken. Maar het belangrijkste is dat ik weer fit ben en dat ik weer kan spelen." Het duel tussen Vitesse en Spurs begint donderdagavond om 18.45 uur. 

Lees ook: Bergwijn tegen Vitesse terug in de basis: "We need Stevie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen