Dit gigantische bedrag krijgt Bruce na ontslag bij Newcastle

20 oktober 2021, 15:12

Steve Bruce baalt weliswaar dat hij de laan is uitgestuurd bij Newcastle United, maar een blik op zijn bankrekening zal hem misschien wat vrolijker stemmen. De zestigjarige Engelsman heeft namelijk een torenhoge ontslagpremie ontvangen. Zonder de ontslagen coach hoopt Newcastle de komende jaren de Engelse top aan te vallen.

Volgens The Telegraph had Bruce een flinke ontslagpremie in zijn contract laten opnemen. De Engelse club is hem na het verscheuren van zijn contract namelijk liefst 9,5 miljoen euro schuldig. Dat zal echter nauwelijks voelbaar zijn voor de nieuwe eigenaren uit Saoedi-Arabië, die Newcastle United in één klap een schatkist met miljarden oliedollars gaven.

Lees ook: Bruce haalt uit na ontslag bij Newcastle: "Familie heeft er last van"

Dinsdagochtend scheidden de wegen van Bruce en Newcastle United, nadat beide partijen in onderling overleg een akkoord hadden bereikt over ontbinding van het contract. Bruce werd in 2019 aangesteld bij Newcastle en leidde zijn ploeg naar 28 overwinningen in 97 wedstrijden. Dit seizoen was de start bijzonder matig. Newcastle wacht nog op de eerste overwinning in de Premier League en staat daardoor op de voorlaatste plaats. De hyperambitieuze club ging afgelopen weekend nog met 2-3 onderuit tegen toekomstige concurrent Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen