Bruce haalt uit na ontslag bij Newcastle: "Familie heeft er last van"

20 oktober 2021, 13:04

Steve Bruce heeft woensdagochtend zijn onvermijdelijke ontslag gekregen als coach van Newcastle United. De zestigjarige Engelsman werd het grootste slachtoffer van de financiële overname door een consortium uit Saoedi-Arabië. Bruce geeft aan dat het ontslag hem veel pijn doet.

Op de website meldde Newcastle United dat beide partijen in goed onderling overleg uit elkaar zijn gegaan, maar in gesprek met The Telegraph sprak Bruce zijn teleurstelling uit. "Het kan heel goed zijn dat dit mijn laatste werk was als trainer. Het gaat niet alleen maar om mij, heel mijn familie heeft hier last van gehad. Dat kan ik heel moeilijk negeren."

Bruce spreekt over een pittige periode. "Het was echt enorm zwaar. Ik voelde me eigenlijk nooit gewild bij de club en de mensen wilden het liefst dat ik zou falen. Zo voelde het. Ik kreeg het gevoel dat ze wilden dat ik me nutteloos zou voelen, vanaf de eerste dag dat ik hier begon."

Zijn vrouw is zijn steun en toeverlaat en gunde hem alles wat de laatste jaren op zijn pad kwam. "Maar dit wil ik haar niet nog een keer aan doen. We genieten van het leven, dus ik denk dat ik wel klaar ben als coach." Toch houdt hij nog een kleine slag om de arm. "Als een voorzitter me belt dat ik nodig ben, ga ik er toch over nadenken. Ik heb geleerd om nooit nooit te zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen