Haller in indrukwekkend rijtje met Haaland, Kluivert en Litmanen

20 oktober 2021, 10:34

Er staat dit seizoen vooralsnog geen maat op Sébastien Haller in de Champions League. De Ivoriaanse spits rekent in de eerste weken van de nieuwe campagne af met de forse kritiek die op zijn spel werd geuit. Haller sloeg ook tijdens de 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund toe en kwam daarmee in een indrukwekkend rijtje met namen.

Zo is Haller de tweede speler ooit die zes keer wist te scoren in zijn eerste drie wedstrijden in de Champions League. Haller debuteerde vorige maand in het miljardenbal met een vierklapper tegen Sporting Portugal en sloeg daarna ook tegen Besiktas en dus Dortmund toe. Daarmee is hij nu de topscorer van de huidige Champions League-editie.

Lees ook: Duitse media verliefd op Ajax: 'Dortmund onder de bus gegooid'

Tegen Dortmund scoorde hij dus voor zijn derde Champions League-wedstrjd op rij. Daarmee schoot hij zichzelf  in een lijstje met Ajax-legendes. Alleen Patrick Kluivert (1995), Jari Litmanen (1996) en Dusan Tadic (2018) kregen het voor elkaar om in een serie van drie wedstrijden te zorgen.

Met de klinkende overwinning diende Ajax Dortmund de grootste nederlaag ooit toe in de Champions League. Bovendien won Ajax nog nooit met ruimere cijfers van een Duitse ploeg dan dinsdagavond. Ook in 1973 zegevierden de Amsterdammers met 4-0. Destijds was recordkampioen Bayern München echter de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen