Ten Hag verklaart keuze voor Berghuis boven Klaassen

19 oktober 2021, 21:08

Erik ten Hag heeft in gesprek met RTL 7 uitleg gegeven over zijn opstelling tegen Borussia Dortmund, de derde tegenstander dit Champions League-seizoen. De 51-jarige succescoach geeft op de plek als aanvallende middenvelder opnieuw de voorkeur aan Steven Berghuis, die Davy Klaassen tijdens zijn absentie de afgelopen weken al sterk verving.

"Berghuis heeft het geweldig gedaan de laatste weken, hij heeft heel sterk gespeeld. Ook in de Champions League", constateert Ten Hag. "Zijn huidige vorm is daarom bepalend en beslissend in mijn keuze. Hij steekt momenteel in goede vorm en groeit langzaam in zijn rol." Toch was de keuze voor de coach wel moeilijk. "Davy is ook een goede optie, want je weet dat hij het ook voor je gaat brengen."

Lees ook: Opstelling Ajax: Ten Hag geeft Berghuis voorkeur boven Klaassen

Ten Hag kan tegen Borussia Dortmund weer een beroep doen op Antony en Edson Álvarez. Het duo ontbrak afgelopen weekend tegen SC Heerenveen nog vanwege de interlandbreak. Het Zuid-Amerikaanse duo is echter fit genoeg voor een plek op het opstellingsformulier. Dat geldt ook voor Lisandro Martínez, die de plek van Perr Schuurs weer inneemt.

Martínez zal samen met collega Jurriën Timber superspits Erling Haaland moeten bedwingen. "Ze hebben zo veel goede spelers, daarom is het belangrijk wat wij doen in balbezit. Als wij aan de bal zijn, kunnen zij niet scoren. Ik ben van mening dat wij zelf goed moeten zijn en het vooral bij onszelf moeten zoeken. Als we aan de bal zijn, kunnen we hem bedwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen