Sporting legt lichte druk bij Ajax na zege op Besiktas

19 oktober 2021, 20:48

Sporting Portugal heeft de eerste driepunter van het nieuwe Champions League-seizoen bijgeschreven. Tegen het eveneens nog puntloze Besiktas wonnen de Portugezen uiteindelijk met 1-4. Daarmee legt Sporting voorzichting de druk bij Ajax, dat nu een goed resultaat tegen Borussia Dortmund nodig heeft om de Portugese topclub op gepaste afstand te houden.

In het duel der hekkensluiters trok Sporting vroeg op de dinsdagavond aan het langste eind. Grote man aan de kant van de Portugezen was centrale verdediger Sebastian Coates, die met twee bijna identieke goals voor een voorsprong zorgde. Tweemaal stoomde de verdediger op bij een corner en kon hij de bal van dichtbij achter de Turkse doelman koppen.

Besiktas kwam dankzij een rake kopbal van Cyle Larin, die werd bediend door Miralem Pjanic, nog wel op gelijke hoogte. Een goed resultaat leverde dat echter niet op. Vlak voor rust mocht Pablo Sarabia namelijk aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde niet en bracht de marge op twee. In de doelpuntrijke eerste helft dacht Besiktas vlak voor rust nog op 2-3 te komen, maar de aansluitingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase was het Paulinho die de eindstand met een fraaie knal op 1-4 bepaalde.

De nummer drie van de Portugese competitie steeg daardoor ook in het miljardenbal naar de derde stek. Ajax en Borussia Dortmund voeren de ranglijst in de poule aan met zes punten en nemen hetvanavond tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. Die wedstrijd begint dinsdagavond op 21.00 uur.