Opstelling Ajax: Ten Hag geeft Berghuis voorkeur boven Klaassen

19 oktober 2021, 19:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis krijgt opnieuw de voorkeur boven Davy Klaassen bij Ajax, dat het om 21.00 uur opneemt tegen Borussia Dortmund. De van Feyenoord overgekomen aanvaller wordt daarmee beloond voor zijn sterke debuutweken. De Amsterdammers jagen in de Johan Cruijff ArenA op de derde poulezege op rij en daarmee de beste papieren voor een plek in de volgende ronde van het miljardenbal.

Tussen de palen krijgt zoals verwacht Remko Pasveer het vertrouwen. De doelman is al vrijwel het hele seizoen eerste keuze, vanwege de blessure van Maarten Stekelenburg, de schorsing voor André Onana en de onervarenheid van Jay Gorter. Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind vormen de voorhoede, terwijl Ryan Gravenberch en Edson Álvarez een middenveldblok vormen achter Berghuis.

Dat betekent dat Davy Klaassen terugverhuist naar de bank.Ook de Amsterdamse voorhoede kent weinig verrassingen. Antony, Champions League-topscorer Sébastien Haller en Dusan Tadic moeten voor de doelpunten gaan zorgen tegen de Duitse topclub van coach Marco Rose. Haller staat na twee speelronden al op vijf treffers in het miljardenbal. Tegen Sporting Portugal liet hij het net liefst viermaal bollen.

Zowel Ajax als Borussia Dortmund wist de eerste twee wedstrijden in het miljardenbal in een overwinning om te zetten. Beide ploegen waren te sterk voor Sporting Portugal en Besiktas. Ajax heeft wél het betere doelsaldo.

Bij tegenstander Borussia Dortmund heeft Donyell Malen opnieuw een basisplaats. De van PSV overgekomen aanvaller begint als linksbuiten en moet superspits Erling Haaland van bruikbare voorzetten gaan voorzien. De driemansvoorhoede wordt gecompleteerd door Julian Brandt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen