Pijnlijk lage transfersom voor Ihattaren uitgelekt

Pijnlijk lage transfersom voor Ihattaren uitgelekt

19 oktober 2021 – PSV heeft deze zomer slechts een klein deel van het gehoopte bedrag voor Mohamed Ihattaren ontvangen. De negentienjarige middenvelder stond te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding en moest voor een monsterbedrag gaan vertrekken, maar volgens Voetbal International bedraagt de transfersom slechts 1,9 miljoen euro.

Dat bedrag telde Juventus deze zomer neer om Ihattaren los te weken in Eindhoven. VI zag de jaarcijfers van PSV in, waaruit bleek dat de topclub een krappe twee miljoen euro voor het voormalige megatalent heeft ontvangen. Door bonussen tikt het bedrag de grens van twee miljoen euro aan. Dat is een schijntje ten opzichte van het verwachte en gehoopte bedrag. Ihattaren had ervoor moeten zorgen dat de recordtransfer van Hirving Lozano (35 miljoen euro naar Napoli) uit de boeken zou verdwijnen.

Na de stormachtige ontwikkeling van Ihattaren werden bedragen van rond de vijftig miljoen euro genoemd, maar dat bedrag zal hij nooit meer opleveren voor de Eindhovense formatie. Juventus strikte hem voor 1,9 miljoen en verhuurde hem direct aan Sampdoria. Met die club is hij inmiddels op ramkoers geraakt: volgens het Algemeen Dagblad had de middenvelder een conflict omdat hij diverse keren niet kwam opdagen bij de training en leefde hij losbandig in Italië.

Daardoor lijkt het onwaarschijnlijk dat PSV nog een prestatiebonus voor het wonderkind ontvangt. Ihattaren speelde nog geen minuut bij Sampdoria en is momenteel in Nederland. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt.

gerelateerd