Allegri heeft dubbel goed nieuws over Matthijs de Ligt

19 oktober 2021, 15:59

Juventus heeft Matthijs de Ligt terug in de wedstrijdselectie. De 22-jarige centrumverdediger stond afgelopen weekend buitenspel vanwege een blessure aan zijn hamstring, maar is beschikbaar voor de Champions League-ontmoeting met het Russische Zenit Sint-Petersburg.

Dat bevestigde coach Massimiliano Allegri op zijn voorbereidende persconferentie. Afgelopen weekend moest De Ligt nog geblesseerd toekijken, toen zijn ploeg in eigen huis AS Roma op bezoek kreeg. Die ontmoeting eindigde in een 1-0 overwinning in het voordeel van de Romeinen. Allegri verklapte bovendien ook al iets anders. "Hij is fit genoeg voor morgen en zal ook in de basis staan.

Afgelopen weekend werd het hart van de verdediging gevormd door de geroutineerde Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. De Ligt vormde de defensie tijdens de laatste optreden samen met Chiellini, die in Turijn de aanvoerdersband draagt. De voormalig Ajacied beleefde begin dit seizoen ook bij Juve een mindere periode, maar heeft inmiddels al acht optredens achter zijn naam staan.

Juventus kan bovendien eveneens weer beschikken over Alvaro Morata en Arthur Melo, die na een periode van blessureleed weer terug zijn in de selectie. Zij maakten afgelopen weekend als invaller al hun rentree in de kraker tegen AS Roma. Met twee zeges uit de eerste twee duels is Juve foutloos aan het nieuwe Champions League-seizoen begonnen. Een overwinning op Zenit brengt de topclub dichtbij de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen