NEC moet op zoek naar ander stadion: Goffert voorlopig gesloten

NEC moet op zoek naar ander stadion: Goffert voorlopig gesloten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 oktober 2021 – NEC moet het Goffertstadion de komende tijd gesloten houden. Als gevolg van het incident afgelopen zondag tegen Vitesse is besloten dat de fans voorlopig niet meer welkom zijn in het onderkomen. Dat heeft omgevingsdienst ODRN besproken met de eigenaren van het stadion. Het hoofdgebouw (receptie, kantoren en horeca) blijven wel toegankelijk.

Dat heeft NEC dinsdag naar buiten gebracht in een statement. 'Het is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, laat de gemeente een extern bureau onderzoek doen. Dat onderzoek moet duidelijk maken hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. Dit betekent dat het stadion tot nader order is gesloten', schrijft de club over het besluit.

NEC begrijpt de keuze van de gemeente om het stadion tot nader orde te sluiten en heeft zich al gericht op een alternatief. De club kijkt naarstig naar de opties om de wedstrijden buiten het eigen stadion te spelen. "De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren", laat woordvoerder Nick van der Cammen weten over de situatie voor NEC.

Lees ook: "Wat mij betreft is dit zo ernstig: voorlopig geen publiek bij NEC"

Heerenveen legde kaartverkoop al stil
SC Heerenveen is de volgende club die op bezoek gaat in Nijmegen, een wedstrijd die gespeeld wordt op 6 november om 18.45 uur. De Friezen communiceerden eerder op de dag al dat de verkoop van de uitkaarten niet zal starten, zolang er onduidelijk is over het ontstaan van het instorten van de tribune in het uitvak. Omdat het nog niet duidelijk is waar er eventueel gevoetbald kan worden en of er dan uitfans welkom zijn, zal het ook nog wel even duren voor daar duidelijkheid over is. 

Hoewel het incident alleen in het uitvak gebeurde, zal er ook gekeken naar de rest van het stadion. Als er geen container onder de tribune had gestaan, waren de fans van Vitesse meters naar beneden en op elkaar gevallen en was de schade vermoedelijk niet te overzien zijn geweest. De Telegraaf schrijft dat het GelreDome gezien de onderlinge spanningen sowieso geen optie is, voor beide partijen. 

Reacties

gerelateerd