Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dumfries-dader wacht na racisme mogelijk heel zware straf

Dumfries-dader wacht na racisme mogelijk heel zware straf

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

19 oktober 2021 – De Italiaanse competitiebaas Paolo Dal Pino wil dat er keihard opgetreden gaat worden tegen racisme. Naar aanleiding van discriminatie aan het adres van Denzel Dumfries is het weer een thema geworden in Italië en als het aan de bestuurder van de Serie A ligt, dan worden mensen levenslang uit de stadions geweerd bij dergelijk gedrag.

Dat heeft Dal Pino laten weten tijdens een radio-uitzending in de Italiaanse media. Daarbij werd hem gevraagd naar de ontwikkelingen in Italië, waar racisme in het voetbalstadion al jarenlang een groot probleem is. Volgens Dal Pino is er maar één oplossing: keihard straffen en alle daders aanpakken. Volgens hem wordt er achter de schermen aan een plan gewerkt om de daders te kunnen pakken.

"En dan willen we mensen die zich schuldig maken aan racisme, levenlang kunnen schorsingen. En dat geldt dan niet voor één stadions, maar voor alle stadions in Italië", benadrukte Dal Pino in de uitzending. Volgens hem moet er technologie komen in de stadions, waarmee de daders van racisme makkelijker kunnen worden achterhaald en vervolgens dus ook bestraft.

Lees ook: Treurig: Dumfries racistisch bejegend bij SS Lazio

"Elke vorm van racisme en discriminatie is verschrikkelijk en mogen we niet aanvaarden", vond hij. Het thema is weer actueel door de zaak rondom Dumfries, die tijdens de topper tegen SS Lazio werd bejegend door een fan van de Romeinse club. Hij maakte duidelijk in beeld een apengeluid richting de Nederlander van Internazionale. Als de dader achterhaald kan worden, wacht voor hem dus mogelijk een heel zware straf. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd