Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

"Verbaast mij niet als Berghuis speelt bij Ajax boven Klaassen"

"Verbaast mij niet als Berghuis speelt bij Ajax boven Klaassen"

19 oktober 2021 – Velen verwachten Davy Klaassen dinsdagavond aan de aftrap bij Ajax tegen Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League, maar dat is nog allesbehalve in beton gegoten. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij heeft ook Steven Berghuis heel goede kansen en zou Erik ten Hag misschien zelfs wel voor die optie móéten gaan, in zijn ogen.

Dat stelt de clubwatcher in de podcast van De Telegraaf. Hij bespreekt daarin het feit dat er 'allerlei opstellingen met Klaassen' de ronde doen dinsdag, zoals ook in de verwachte opstelling van Ajax. "Maar het zou mij niet verbazen als Berghuis speelt. Sterker nog, tegen een Duitse tegenstander moet je misschien wel voor de creativiteit van hem kiezen boven Klaassen", vindt de journalist.

Volgens Verweij is de kans zelfs groot dat Berghuis speelt boven Klaassen, zegt hij op basis van zijn eigen informatie. "Hij heeft het in de Champions League uitstekend gedaan met twee doelpunten en een assist. Ik zou Berghuis niet zonder meer laten vallen en dat wordt een hele moeielijke keuze voor Ten Hag", stelt de clubwatcher, die enigszins bijval krijgt.

Lees ookDe vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Borussia Dortmund

Collega Valentijn Driessen vindt een keuze voor Berghuis namelijk ook meer 'des Ajax', maar in de omschakeling is de ploeg wel kwetsbaarder met Berghuis. "Daar is Klaassen wel verder in", erkent de journalist over de vuile meters die dan meer worden gemaakt. "Voor beide keuzes valt wat te zeggen. Ten Hag wordt er na afloop op afgerekend of bejubeld."

gerelateerd