Koeman komt met goed en minder goed nieuws over Fati

Koeman komt met goed en minder goed nieuws over Fati

19 oktober 2021 – Ronald Koeman (58) kon dinsdagmiddag in aanloop naar het duel met Dinamo Kiev in de Champions League goed en slecht nieuws brengen over Ansu Fati. De buitenspeler is heel dicht bij het verlengen van zijn contract, zo kon de Nederlandse coach bevestigen. Veel speeltijd tegen de Oekraïners lijkt echter een ingewikkelder verhaal te worden.

Dat deed de coach tijdens de persconferentie voor het duel in het miljardenbal. Daar werd hij gevraagd naar de gesprekken tussen Fati en FC Barcelona, die de clubleiding het liefst wil afronden voor de wedstrijd tegen Real Madrid van komend weekend. "Het klopt dat ze dichtbij een akkoord zijn. Het is heel belangrijk nieuws. Ansu is een groot talent, met veel kwaliteit. Hij gaat een grote rol spelen in de toekomst van FC Barcelona", loofde Koeman, de van een blessure teruggekeerde Fati.

De oefenmeester ziet de aanvaller grote stappen maken, maar weet ook dat hij pas net terug is. Na zijn basisplaats tegen Valencia, zal hij woensdagavond vermoedelijk niet weer starten. "Behalve de geschorste Eric Garcia is iedereen inzetbaar. Ik houd nog geen rekening met de wedstrijd tegen Real Madrid, maar je probeert wel elke speler op zijn eigen niveau te krijgen. Voor iemand als Ansu Fati is het nog onmogelijk om drie hele wedstrijden in zeven dagen te spelen."

Een hele wedstrijd zal hij woensdagavond dus ook niet spelen, misschien krijgt Philippe Coutinho wel een kans vanaf de aftrap. Koeman: "Ook hij wordt steeds beter en Philippe brengt veel kwaliteit. Maar er is veel concurrentie op het middenveld, dus hij zal zijn plek moeten veroveren. Hij is voor ons een belangrijke speler voor de komende duels", loofde de trainer de Braziliaan, die afgelopen weekend als invaller scoorde. Coutinho kan op het middenveld, maar ook als linkeraanvaller uit de voeten.

Lees ook'FC Barcelona moet haasten, interesse in Fati stijgt enorm'

Must win tegen Dinamo Kiev
Hoe dan ook zal Koeman moeten winnen met FC Barcelona van Dinamo Kiev. "Ze hebben een betere ploeg dan toen we vorig jaar tegen ze speelden. Onze toekomst in dit Champions League-seizoen staat op het spel. Door de nederlagen tegen Benfica en Bayern hebben we maar één taak: winnen van Dinamo. Er is geen andere optie als we naar de volgende ronde willen", wist Koeman.

En dat is wel het doel. "Maar je kunt niet eisen dat we de Champions League winnen, als je ons afzet tegen andere team in het toernooi. Wij willen naar dat niveau groeien, door nieuwe en jonge mensen in te zetten. Niet alleen geblesseerden zijn terug, maar het gaat steeds beter. En dat draagt bij aan onze ambities, maar met onze selectie, moeten we de groepsfase overleven."

gerelateerd