Feyenoord krijgt wéér boete van UEFA, veel fans welkom in Berlijn

Feyenoord krijgt wéér boete van UEFA, veel fans welkom in Berlijn

19 oktober 2021 – Feyenoord heeft opnieuw een boete ontvangen van de UEFA vanwege de misdragingen van de eigen supporters. De Rotterdammers moeten 54,875 duizend euro betalen vanwege het gooien van voorwerpen, afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen bij de thuiswedstrijd in de Conference League tegen Slavia Praag. Het is alweer de vierde (!) boete dit seizoen voor de Stadionclub.

Dat heeft Feyenoord laten weten. Ook na de thuisduels met FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg in de voorrondes van de Europa Conference League werd de club bestraft vanwege het wangedrag van de eigen supporters. Dat het besloot om vanaf de groepsfase van het toernooi enkele vakken open te laten tijdens de Europese duels, heeft maar weinig geholpen.

Door alle ongeregeldheden staat de teller aan boetes in Europa inmiddels op meer dan honderdtwintigduizend euro. In de groepsfase van het derde toernooi van Europa staan nog twee wedstrijden in De Kuip op de rol: donderdagavond komt Union Berlin op bezoek, op 9 december reist Maccabi Haifa nog af naar Rotterdam-Zuid.

Lees ook: UEFA verbiedt 'provocerend' spandoek van Feyenoord

Veel uitfans mee naar Berlijn
Verder werd duidelijk dat Feyenoord een kleine drieduizend fans mee mag nemen naar de return tegen Union Berlin. De Rotterdammers hebben 2800 kaarten gekregen om te vullen in het Stadion An der alten Försterei.

gerelateerd