Leeuwinnen-bondscoach Parsons mist vliegtuig en sluit later aan

Leeuwinnen-bondscoach Parsons mist vliegtuig en sluit later aan

19 oktober 2021 – De OranjeLeeuwinnen kwamen maandag bijeen, maar doen dat nog zonder bondscoach Mark Parsons. De opvolger van Sarina Wiegman sluit later aan in aanloop naar wedstrijden tegen Cyprus en Wit-Rusland. De Engelsman coachte zondagavond nog een wedstrijd van zijn club Portland Thorns en kon niet op tijd uit Amerika wegkomen.

Dat weet het Algemeen Dagblad. Parsons combineert zijn functie als bondscoach tot en met november met zijn clubwerkzaamheden, waardoor hij een vol programma heeft. Het idee was dat hij direct na zijn wedstrijdverplichtingen op het vliegtuig zou stappen, maar daar is een kink in de kabel gekomen, waardoor hij de eerste trainingen moet missen met de Leeuwinnen.

In Amerika schreef Parsons wel weer een prijs op zijn naam: hij won met de Portland Thorns de NWSL Shield 2021. Houston Dash werd zondag met 0-1 verslagen, de wedstrijd waardoor Parsons later aansluit in Zeist. Wanneer hij exact wel arriveert bij de KNVB, is niet bekend. De speelsters kwamen maandag al aan bij de nationale ploeg en werkten zonder Parsons hun eerste training op diezelfde dag ook al af. 

Lees ook: Parsons neemt verrassing op in eerste Oranje-selectie

De keuzeheer reist woensdag met zijn ploeg af naar Cyprus voor de derde wedstrijd onder zijn leiding. Bij zijn debuut was er een uiterst teleurstellend gelijkspel tegenTsjechië, een paar dagen later werd er van IJsland wel gewonnen. Tegen Cyprus en Wit-Rusland wordt niets anders dan een royale overwinning verwacht van de regerend Europees kampioen.

gerelateerd