'Huilende' Umtiti wil niet vertrekken bij FC Barcelona

'Huilende' Umtiti wil niet vertrekken bij FC Barcelona

19 oktober 2021 – Samuel Umtiti (27) heeft dinsdagochtend van zich laten horen. De verdediger van FC Barcelona mocht afgelopen zomer vertrekken, vond geen nieuwe club en werd door zijn eigen fans uitgefloten. Hoewel hij een nieuwe kans kreeg van de clubleiding, maakte hij dit seizoen nog geen minuut. Toch denkt hij niet aan een vertrek uit Catalonië.

Dat vertelt hij in een groot interview in El Mundo Deportivo. "Ik denk niet aan een vertrek bij FC Barcelona. Ik wil hier slagen. Ik zie mezelf nergens anders spelen. Het is mijn intentie om het contract uit te dienen", is Umtiti duidelijk. Wel kan dat moeilijk worden door de enorme concurrentie. "We hebben zes goede centrale verdedigers, maar ik ben erg koppig. Ik zal blijven vechten om iedereen te laten zien dat het goed met me gaat en dat ik kan spelen."

Umtiti zegt enorm van de club te houden, waardoor het uitgefloten worden door de eigen fans deze zomer, hem erg pijn deed. "Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Ik hou van deze club. Mij uitfluiten heeft geen zin", stelt de Fransman, die Ronald Koeman geen verwijten maakt. "Hij neemt de beslisingen. Ik moet trainen en laten zien dat ik in orde ben. Ik stel geen vragen, ik moet het laten zien op het veld. Het gaat goed met mij. Ik ben beter dan toen ik bij Barça arriveerde. Het enige dat ik mis, is het ritme van de wedstrijden."

Lees ookUmtiti en Roberto bieden Barça helpende hand met lager salaris

Umtiti heeft 'altijd hard willen werken' voor FC Barcelona, zelfs toen hij de zomer mocht vertrekken en hij niet bij de selectie meer zat. Een gesprek met voorzitter Joan Laporta zorgde uiteindelijk voor de oplossing. "Dat was een belangrijk gesprek. Hij moest duidelijk aangeven wat hij wilde. Ik wilde blijven en het team helpen", zei de Fransman, die in het gesprek met de preses emotioneel werd. "Ja, ik heb gehuild. Omdat we over heel moeilijke onderwerpen spraken en het was heel intens voor mij. Ik spreek niet vaak, maar als ik iets zeg, zeg ik het met mijn hart." Na een knuffel van Laporta werd Umtiti weer bij de A-selectie gehaald, maar vooralsnog dus zonder speelminuten te maken. 

gerelateerd