Steun voor Pasveer, 'maar winterversterking nodig' bij Ajax

19 oktober 2021, 08:22

Ajax staat dinsdagavond in de Champions League tegenover Borussia Dortmund. Voor Remko Pasveer (37) wordt het met Erling Haaland als tegenstander een van de zwaarste tests in dienst van de Amsterdammers. Hoewel de routinier een heel wisselende indruk maakt in het doel in de Johan Cruijff Arena, heeft hij steun gekregen voor zijn periode tot dusver.

Sander Boschker, de voormalig Ajax-keeper die samenwerkte met Pasveer in een ver verleden bij FC Twente, ziet in De Telegraaf een trend in Amsterdam. "Het is zo dat elke keeper die bij Ajax komt in eerste instantie niet goed genoeg wordt bevonden. Op den duur verstomt die kritiek en dan wordt er reëler naar gekeken. Ik verwacht dat het bij Remko ook zo zal gaan", stelt de oud-international. "Vorig jaar bij Vitesse keepte hij goed en dan zou hij er nu ineens niks meer van kunnen?", vraagt hij zich hardop af.

Boschker is er van overtuigd dat Pasveer sterker uit deze situatie gaat komen en ook zijn voormalig trainer Thomas Letsch is lovend over de goalie. "Hij is een superprof. Altijd als eerste op de club, altijd keihard werken om beter te worden. Dat hij dan kritiek krijgt omdat er een paar ballen binnen vallen, hoort bij Ajax. Dat is het allerhoogste niveau en daar ligt de lat hoog. Remko is geen twintig meer en kan goed met deze situatie omgaan."

Situatie van Onana onbespreekbaar

Met Andre Onana heeft Ajax nog een keeper van Europees topniveau in huis, maar dagblad Trouw merkt dat men in Amsterdam er niet graag over praat. 'Dat de zaak gevoelig ligt mag duidelijk zijn. Onana is formeel vanaf 4 november weer inzetbaar. Dan zit zijn schorsing van negen maanden vanwege een positieve dopingtest op furosemide erop. Ten Hag zou de Kameroener er graag weer bij hebben. Hij zei eerder dat Onana immers 'niet zonder reden' is ingeschreven voor de Champions League. De coach adviseerde de doelman dan ook zijn contract bij Ajax te verlengen', schrijft de ochtendkrant in een analyse.

'Daar zit echter de crux. Onana's contract loopt komende zomer af. Hij ging echter niet in op een nieuwe aanbieding. Dat was tegen het zere been van de clubleiding, die bij monde van technisch directeur Marc Overmars liet weten dat de deur dicht is. Onana's weigering wordt gezien als stank voor dank. Ajax betaalde zijn salaris afgelopen jaar door en steunde hem in de affaire, ook in de arbitragezaak bij het CAS', aldus de ochtendkrant, die weet dat de situatie door de blessure van Maarten Stekelenburg nijpender geworden is. 'Pasveer (37) staat nu onder de lat. Hij verrichtte afgelopen zaterdag in Heerenveen (0-2) een paar goede reddingen, maar eerder toonde hij zich kwetsbaar. Als Ajax de Europese ambities wil waarmaken, ook na de winter, zal er versterking moeten komen, zeker als Onana persona non grata blijft.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen