'FC Barcelona moet haasten, interesse in Fati stijgt enorm'

'FC Barcelona moet haasten, interesse in Fati stijgt enorm'

19 oktober 2021 – FC Barcelona moet haast maken met het nieuwe contract van Ansu Fati (18). De spectaculair teruggekeerde supertiener van de Catalaanse grootmacht zou weliswaar in vergevorderde gesprekken zijn met de club van Ronald Koeman, maar witte rook is er nog altijd niet. En dat terwijl de gehele Europese top de verrichtingen van Fati op de voet zou volgen.

Daarmee pakt El Mundo Deportivo dinsdagochtend groots uit. FC Barcelona wil de verbintenis van Fati verlengen vóór komend weekend en de A-selectie op die manier een boost geven tegen Real Madrid. Maar vooralsnog is er geen akkoord bereikt tussen beide partijen. Wel zou de aanvaller hebben aangegeven graag in Camp Nou te willen blijven spelen, maar zaakwaarnemer Jorge Mendes zou desondanks nog wat noten op zijn zang hebben.

'De grote clubs in Europa zijn geïnteresseerd in de situatie van Fati. Verschillende teams uit Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk hebben geïnformeerd wanneer de onderhandelingen plaatsvinden en wilden weten of het talent interesse zou hebben om Barça te verlaten', schrijft het medium over de situatie van Fati. Diens contract loopt af in de zomer van 2022, al heeft FC Barcelona nog wel de eenzijdige optie om die met twee jaar te verlengen.

Lees ookArsenal en Real bereiden fraaie ruildeal voor; snel nieuws over Fati

Afgesproken met belangenbehartiger Mendes is echter dat FC Barcelona dat niet doet, omdat er een geheel nieuwe overeenkomst gesloten gaat worden. Maar technisch directeur Mateu Alemany zal niet te afwachtend moeten zijn: zeker na zijn uitstekende rentree is de belangstelling in Fati volop gegroeid de laatste tijd. In het afgelopen jaar was er nog wat twijfel over zijn fitheid, juist omdat zijn rentree zolang duurde.

Manchester United deed hem volgens voormalig vootzitter Josep Maria Bartomeu zelfs al een aanbod in het verleden. Fati, die met rugnummer tien speelt en zo een deel van de erfenis van Lionel Messi in zijn schoenen geschoven heeft gekregen, heeft laten weten alleen te willen praten met FC Barcelona en niet te willen verkassen. Gezien de toenemende interesse is het voor de Catalaanse grootmacht wel zaak om dat ook op papier vast te leggen. Net als bij Pedri wil de club een afkoopclausule van één miljard euro hebben.

gerelateerd