Arsenal ontsnapt met doelpunt in minuut 95 aan nederlaag

18 oktober 2021, 23:04   Bijgewerkt: 19 oktober 2021, 09:04

Arsenal heeft maandagavond ternauwernood een pijnlijke nederlaag in de Premier League voorkomen. Diep in blessuretijd redde Alexandre Lacazette een punt voor de Londense club tegen Crystal Palace (2-2). Meest opmerkelijke moment in de wedstrijd was een harde overtreding van James McArthur waarvoor slechts geel werd getrokken.

Arsenal is bezig aan een bijzonder seizoen. In de eerste drie wedstrijden veroverde de Londense club geen enkel punt, om vervolgens drie overwinningen op rij te boeken. Vlak voor de interlandperiode eindigde de zegereeks, toen er bij Brighton & Hove Albion werd gelijkgespeeld (0-0). Arsenal hoopte tegen Crystal Palace te laten zien de dramatische seizoensstart van zich af te hebben geschud, maar de club bevestigde slechts zijn status als wisselvallige ploeg.

Pierre-Emerick Aubameyang bezorgde Arsenal een uitstekende start door na zeven minuten de 1-0 binnen te schieten. Een voorzet van Nicolas Pépé werd niet adequaat weggewerkt door doelman Vicente Guaita, waarna de spits uit Gabon bij de tweede paal raak schoot. In de slotminuten van het eerste bedrijf leek McArthur zijn ploeg flink te benadelen toen hij Arsenal-aanvaller hard neertrapte, maar scheidsrechter Mike Dean spaarde de middenvelder van Crystal Palace door slechts de gele kaart te trekken.

Arsenal hield de voorsprong tot tien minuten na rust vast. Toen leed Thomas Partey slordig balverlies op eigen helft, waar de bezoekers optimaal van profiteerden. Christian Benteke bleef rustig in het strafschopgebied en sloeg ongenadig toe. Twintig minuten later kwam Crystal Palace, dat getraind wordt door oud-Arsenal-speler Patrick Vieira, zelfs op voorsprong toen Odsonne Édouard via de onderkant van de lat Aaron Ramsdale verschalkte.

Het slotoffensief van Arsenal leek niet het gewenste resultaat op te leveren. Kieran Tierney raakte de lat, maar een nederlaag leek onvermijdelijk voor de ploeg van Arteta. Diep in blessuretijd viel de 2-2 alsnog. Guaita redde in eerste instantie nog op de lijn, maar in de rebound schoot Lacazette raak.