FC Volendam grijpt koppositie na discutabele beslissing Nijhuis

18 oktober 2021, 21:54   Bijgewerkt: 18 oktober 2021, 21:59

FC Volendam heeft maandagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroverd. De ploeg van trainer Wim Jonk had aan een doelpunt van Denso Kasius genoeg om NAC Breda te verslaan (1-0). Over één moment, waarbij Bas Nijhuis een hoofdrol vertolkte, zal nog lang worden nagesproken.

FC Volendam - NAC Breda 1-0

Na een levendige openingsfase met kansjes over en weer greep Volendam halverwege de eerste helft de leiding. Ibrahim El Kadiri gaf de bal vanaf links voor en Kasius knalde bij de tweede paal verwoestend binnen. Het was niet het enige doelpunt dat maandagavond in het Kras Stadion werd gemaakt, maar wel het enige dat telde.

NAC, dat na rust heer en meester was, dacht vlak na rust op gelijke hoogte te komen via Mats Seuntjens. Filip Stankovic liet vlak buiten het vijfmetergebied de bal los en de spits van de Bredanaars dacht daarvan te profiteren. De 1-1 ging echter niet door: Nijhuis keurde het doelpunt af omdat er volgens hem een (lichte) overtreding op de doelman van Volendam werd gemaakt. Een discutabele beslissing, daar er weinig aan de hand leek en Nijhuis doorgaans veel laat doorgaan. Ook na het afgekeurde doelpunt bleef NAC de dominante ploeg. Volendam groef zich echter in en slaagde er met hangen en wurgen in om de 1-0 over de streep te trekken.

Jong FC Utrecht - Roda JC 1-2

Roda JC legde de basis voor de overwinning op Jong FC Utrecht in de eerste twintig minuten. Patrick Pflücke zette de club uit Kerkrade binnen vier minuten op voorsprong en een kwartier schoot ook Xian Emmers raak. De thuisploeg deed na rust nog wat terug via Arthur Zagre, maar de 2-2 bleef uit. Roda stijgt na de zege in Utrecht naar de zesde plaats in de Eerste Divisie.

Jong AZ - Jong Ajax 1-1

De Noord-Hollandse beloftenderby tussen Jong AZ en Jong Ajax leverde geen winnaar op. Ernest Poku zette de Alkmaarders in de eerste helft op voorsprong door een counter af te ronden, Max de Waal kopte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen. De Alkmaarders maakten de wedstrijd met tien man af omdat Yusuf Barasi vlak voor de gelijkmaker een rode kaart pakte.