NEC houdt rekening met uitwijken naar andere stadion

18 oktober 2021, 19:21   Bijgewerkt: 18 oktober 2021, 23:42

De gemeente Nijmegen heeft ingenieursbureau Royal Haskoning DHV opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de ingestorte tribune in het Gofferstadion. Een deel van de tribune van het uitvak begaf het zondag na de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse (0-1).

NEC maakt maandagavond bekend dat het onderzoek - met instemming en steun van de club - zal worden uitgevoerd. Het onderzoek zal zich richten op een aantal vragen: 'Hoe heeft dit incident kunnen gebeuren?', 'Zijn de tribune-elementen in het gehele stadion veilig' en 'Wanneer kan het stadion weer gebruikt worden en op welke wijze?'.

Men wil dat er zo snel mogelijk antwoord komt op de laatste vraag. Hoelang het onderzoek in zijn totaliteit gaat duren, wordt komende week duidelijk. "We ondersteunen de keuze van de gemeente om te kiezen voor Royal Haskoning DHV. Zij zijn een expert op dit gebied in Nederland. Dit hebben ze eerder laten zien bij AZ. Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

NEC houdt alle opties open en houdt rekening met verschillende scenario's. "Dat mag iedereen van ons verwachten. Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren daarbij de revue. Vooruitkijkend gaan we in gesprek met SV NEC en het OSRN-bestuur en wachten we de uitkomst van het onderzoek af alvorens we meer informatie kunnen verstrekken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen