Ongeregeldheden rond EK-finale komen Engeland duur te staan

18 oktober 2021, 18:27

De UEFA heeft Engeland een straf opgelegd voor de ongeregeldheden in en buiten Wembley rond de EK-finale. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate moet van de ethische commissie van de Europese voetbalbond één thuiswedstrijd zonder publiek spelen.

Het ging voorafgaand aan de finale van de EK-finale tussen Engeland en Italië helemaal mis rond Wembley. Tientallen supporters zonder kaartje wisten het stadion binnen te dringen. De aanwezige stewards slaagden er niet in de menigte tegen te houden. Binnen gingen Engelse supporters met elkaar op de vuist. Daags na de wedstrijd maakte de Londense politie bekend dat voor verschillende incidenten in de stad en rond het stadion 49 mensen waren gearresteerd en dat negentien agenten gewond waren geraakt.

De Engelse voetbalbond (FA) heeft besloten niet in beroep te gaan de straf van de UEFA. 'Hoewel we teleurgesteld zijn over de uitspraak, erkennen we de uitkomst van deze UEFA-beslissing. We veroordelen het verschrikkelijke gedrag van de personen die de schandelijke situaties hebben veroorzaakt in en rond het Wembley-stadion tijdens de EK-finale en we betreuren het ten zeerste dat sommigen van hen het stadion hebben kunnen betreden.'

De Engelse nationale ploeg moet de eerstvolgende thuiswedstrijd die onder de vlag van de UEFA wordt gespeeld de stadiondeuren gesloten houden. Dat zal de eerste wedstrijd van de volgende editie van de Nations League zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen