UEFA verbiedt 'provocerend' spandoek van Feyenoord

18 oktober 2021, 17:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft een spandoek dat donderdagavond te zien zou zijn bij de Conference League-wedstrijd tussen Feyenoord en Union Berlin verboden. Het ontwerp is volgens de Europese voetbalbond in strijd met de reglementen.

Het plan was om het spandoek aan het begin van de wedstrijd en bij de opkomst na rust te tonen. Op het spandoek zou het beeld van Zadkine te zien zijn met daaromheen een aantal gebouwen van het huidige Rotterdam. Op Vak X zou een tekstdoek wordt ontrold met de tekst Wij zijn Rotterdammers – Wij houden vol.

De sfeeractie was goedgekeurd door Feyenoord, maar de UEFA heeft het spandoek op basis van artikel 16.2 afgekeurd. In dat artikel staat onder meer dat 'provocerende boodschappen die van politieke, ideologische, religieuze of beledigende aard' niet zijn toegestaan. 'Een belachelijk besluit van de UEFA, die daarmee geen respect toont aan de supporters. Binnen de beschikbare tijd en het strenge beleid van de UEFA zien wij geen mogelijkheid/ruimte om nog een bezwaar in te dienen', laat FSV De Feijenoorder weten.

'Sfeeracties worden voorafgaand aan de wedstrijd nooit publiekelijk aangekondigd. Helaas heeft de huidige situatie ons doen dwingen het plan toch naar buiten te brengen. De enige verrassing die we voor donderdag nog kunnen houden is de actie voorafgaand aan de wedstrijd en de atmosfeer die wij voor Feyenoord 1 met elkaar kunnen creëren', besluit de supportersvereniging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen