Dier en Reguillón uitgeroepen tot MOTM na levensreddende daad

Dier en Reguillón uitgeroepen tot MOTM na levensreddende daad

18 oktober 2021 – Eric Dier en Sergio Reguilón worden in Engeland momenteel als helden behandeld. Niet omdat zij zo'n goede pot voetbal speelden, maar omdat het duo zeer adequaat en heldhaftig heeft gehandeld toen een supporter serieus onwel werd. Het tweetal merkte het incident in het publiek op en schreeuwde meteen dat de scheidsrechter de wedstrijd stil moest leggen.

Reguillón rende naar de scheidsrechter om hem erop te attenderen, terwijl Dier direct om een defibrillator vroeg bij de medische staf. Er werd razendsnel gehandeld en de supporter werd gestabiliseerd. De supporter werd naar het ziekenhuis gebracht, maar het is nog altijd onduidelijk hoe het ervoor staat met zijn of haar toestand. De wedstrijd werd na twintig minuten weer hervat en Tottenham won de wedstrijd met 3-1 van Newcastle.

Dier en Reguillón werden uiteindelijk uitgeroepen tot Man of the Match en in diverse Engelse media werden zij neergezet als helden. Reguillón zag het in het publiek gebeuren: "Ik zag daar iemand op de grond liggen en door iemand anders worden gereanimeerd, dat gaf me een verschrikkelijk gevoel. Dus ik ging direct naar de scheidsrechter, want we konden echt niet verder spelen. De wedstrijd moest worden stilgelegd, dat schreeuwde het publiek ook."

Na het incident met Cristian Eriksen van afgelopen zomer, is de focus op hartaandoeningen een stuk groter geworden. Bij dergelijke incidenten wordt er steeds bewuster gereageerd. De Deen kwam er goed vanaf, maar speelt nog altijd geen wedstrijden. Het is te hopen dat de toeschouwer uit Engeland er eveneens goed bovenop komt.

gerelateerd