Cocu staat open voor klus in Nederlandse subtop

Cocu staat open voor klus in Nederlandse subtop

17 oktober 2021 – Phillip Cocu is klaar voor zijn volgende klus als trainer. De vijftigjarige oefenmeester werd vorig jaar na een dramatische reeks ontslagen bij Derby County en zat sindsdien zonder club. De Nederlander, die in de Eredivisie een bijzonder succesvolle periode beleefde, staat nu weer open voor een nieuw avontuur.

"Ik zou zeker openstaan voor een club in de Eredivisie", aldus Cocu aan tafel bij Rondo. "Het belangrijkste is dat je het gevoel hebt dat je er voor de volle honderd procent voor wil gaan. Als je die drive niet hebt, kun je in dit vak niet werken. Je kan het trainerschap niet een beetje vervullen. Die drive is bij mij nu weer teruggekeerd", aldus de ambitieuze Cocu.

Bij PSV beleefde hij vijf fraaie jaren. De Nederlandse topclubs zijn momenteel echter niet op zoek naar een nieuwe coach. Staat hij open voor een klus in de Nederlandse subtop, bij clubs als bijvoorbeeld Vitesse of FC Groningen? "Zeker", antwoordt Cocu. "Op voorhand zou ik geen nee zeggen, maar het is natuurlijk wel afhankelijk van de situatie, de doelstellingen en de mogelijkheden van de club."

Cocu werd in 2013 aangesteld als hoofdcoach bij PSV en won in vijf jaar tijd drie landstitels, een KNVB beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In het buitenland beleefde hij bij Fenerbahce en Derby County mindere periodes. Bij beide clubs werd hij voortijdig ontslagen.

gerelateerd