Voorganger Cocu deelt complimenten uit aan Schmidt

17 oktober 2021, 20:52

Phillip Cocu is ondanks de benauwde overwinning van PSV op PEC Zwolle (3-1) complimenteus over Roger Schmidt. De oud-topmiddenvelder, die in het verleden zeer succesvol werkte als coach van de Eindhovenaren, probeert aan tafel bij Rondo aan te geven hoe moeilijk het is om trainer van een topclub in Nederland te zijn.

"Dat geldt niet alleen voor PSV, maar dat is bij Ajax ook zo: er wordt altijd enorm veel van je verwacht. PSV heeft gewoon met 3-1 gewonnen en zwaar gedomineerd, dus de overwinning is terecht. Dan krijg je achteraf toch opmerkingen dat het niet goed was. In mijn ogen is Schmidt heel consistent in zijn werk, hij gelooft in zijn eigen ideeën."

Volgens Cocu is er enorm veel veranderd in Eindhoven. "Hij heeft zijn eerste jaar gebruikt om de balans te vinden tussen hoe hij bij andere clubs in het verleden werkte en wat bij de Nederlandse competitie past. Hij heeft wat veranderd aan de speelwijze van PSV. Het is een trainer die overtuigd is van zijn plan", constateert de momenteel werkloze trainer.

PSV bleef dankzij de zwaarbevochten zege op PEC Zwolle in het spoor van koploper Ajax, dat nog een voorsprong van één punt heeft ten opzichte van de Eindhovenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen