Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Remise Twente en Willem II na domme rode kaarten

Remise Twente en Willem II na domme rode kaarten

17 oktober 2021 – Een echte vechtwedstrijd tussen FC Twente en Willem is zondagavond in een remise geëindigd (1-1). In de Grolsch Veste moest de formatie van Ron Jans de hele tweede helft met een man minder spelen, wegens een rode kaart van Ramiz Zerrouki. De eindstand in het duel tussen de twee subtoppers stond voor de rust al op het scorebord, door doelpunten van Ché Nunnely en Dimitrios Limnios. Een kwartier voor tijd moest Derrick Köhn van Willem II het veld nog verlaten wegens zijn tweede gele kaart.

FC Twente en Willem II wonnen allebei hun laatste wedstrijd voor de interlandperiode niet, maar mogen wel tevreden zijn over de seizoenstart. Beide ploegen doen mee in de (sub)top van de eredivisie en dat is vooral van de bezoekers uit Tilburg knap, aangezien de Tricolores vorig seizoen maar op het nippertje degradatie wist te voorkomen. De ploeg uit Enschede haalde veel spelers waarmee er absoluut in de subtop mee kan worden gedaan, maar kiest er ook voor om veel jonge spelers uit eigen jeugd de kans te geven.

FC Twente zag Wout Brama, een speler die de jonge spelers in het veld bij de hand moet nemen, met een lichte blessure afhaken tijdens de afsluitende training. Daardoor mocht jongeling Jayden Oosterwolde zich vanaf het begin laten zien. Fred Grim wijzigde zijn opstelling op een positie. Max Svensson, die in de laatste wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-2 verlies) nog tot scoren kwam, begon voor het eerst in de basis.

Het duel was amper begonnen of de eerste beste mogelijkheid lag al in het netje. FC Twente straft defensieve fouten van tegenstanders dit hele seizoen al genadeloos af, zo ook vandaag weer. Een slechte pass van Ché Nunnely naar Emil Bergström werd niet goed begrepen door de Zweed, waarna Limnios profiteerde en de bal uitstekend binnenschoot: 1-0. Na de 1-0 was de thuisploeg lichtelijk de bovenliggende partij, maar kansen werden er niet gecreëerd.

Aan de overkant van het veld wel, want na 25 minuten kwam Willem II voor het eerst voor de goal van Lars Unnerstall terecht en dat leverde gelijk de 1-1 op. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van het veld kwam bij Nunnely terecht, die daar wel raad mee wist. Met zijn linkerbeen schoot hij de bal langs Unnerstall: 1-1. Beide ploegen lieten daardoor in het eerste bedrijf zien zeer effectief te zijn, maar het aantal gecreëerde kansen liet aan beide kanten de wensen over. Vooral scheidsrechter Kamphuis was druk in deze eerste helft. Er waren veel opstootjes, veel irritaties bij beide ploegen en veel er was ontzettend veel onvrede op de tribunes over de arbiter van dienst. In de extra tijd van het eerste bedrijf bereikte de woede een kookpunt. Zerrouki gooide de bal uit frustratie op de grond, waarna scheidsrechter Kamphuis de middenvelder zijn tweede gele kaart gaf.

Lees ook: Zeer discutabel: Zerrouki gooit bal tegen de grond en krijgt rood

Daardoor moest FC Twente het de gehele tweede helft gaan doen met 10 man, dat na de thee al bijna resulteerde in de 1-2. Kwasi Wriedt scoorde, maar zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Zo liet Willem II gelijk zien aanvallend meer te willen brengen, maar het creëren van kansen bleek ondanks de rode kaart nog lastig. Het was een echte vechtwedstrijd geworden, waarin verzorgd voetbal aan beide kanten ver te zoeken was.

In de laatste twintig minuten kregen de bezoekers uit Brabant iets meer de overhand, maar kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd moest Willem II echter wel een domper verwerken. Linksback Köhn kreeg ook zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Kamphuis, waardoor FC Twente meer vertrouwen kreeg om alsnog een goed resultaat te behalen. Dat zorgde voor een interessante slotfase, maar goals vielen er niet meer. FC Twente en Willen II houden net als vorig seizoen een punt over aan deze ontmoeting en dat is gezien het spelbeeld ook terecht.

Opstellingen en beoordelingen

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Giovanni Troupee 6, Mees Hilgers 6,5 (89. Denilho Cleonise -), Robin Pröpper 6, Jayden Oosterwolde 6; Michael Sadilek 6, Michel Vlap 5 (89. Julio Pleguezelo, Ramiz Zerrouki 4,5; Daan Rots 5,5 (74. Virgil Misidjan -), Ricky van Wolfswinkel 6, Dimitrios Limnios 7 (89. Jesse Bosch -)

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Leeroy Owusu 6, Emil Bergström 5, Ulrik Jenssen 5,5, Derrick Köhn 6; Pol Llonch 6 (71. Ringo Meerveld -), Dries Saddiki 6, Max Svensson 6 (80. Görkem Saglam -); Mats Köhlert 6,5, Kwasi Wriedt 5,5 (71. Argyris Kampetsis -), Ché Nunnely 7 (90. Nikolaos Michelis -)

Man of the match: Dimitrios Limnios
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd