Koeman ziet Sevilla uitlopen door vervanger Luuk de Jong

Koeman ziet Sevilla uitlopen door vervanger Luuk de Jong

17 oktober 2021 – Sevilla heeft zich gemeld in de top van de Spaanse competitie. Door een krappe zege op laagvlieger Celta de Vigo (0-1) heeft het nu evenveel punten als Real Madrid en Atlético Madrid. Alleen Real Sociedad heeft drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Zo moet Ronald Koeman met meerdere ploegen rekening houden, als hij zich nog wil mengen in de titelstrijd. Barcelona heeft momenteel met een wedstrijd minder ook vijf punten minder dan Sevilla.

Afgelopen seizoen moest Luuk de Jong het vaak stellen met een plaats op de bank. Zijn grootste concurrent was Youssef En-Nesyri en zij wisselden de plek in de spits vaak af. Deze zomer kwam er een concurrent bij voor de Nederlander in de persoon van Rafa Mir. De Spanjaard kwam over van Wolverhampton Wanderers, waardoor er geen plek meer was voor De Jong bij Sevilla.

In de wedstrijd tegen Celta de Vigo was hij de grote man, door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Net na rust tekende hij aan voor zijn derde treffer van dit seizoen in zes La Liga-wedstrijden. Daarmee revancheert Sevilla zich van twee mindere wedstijden op rij. Het speelde in de Champions League gelijk tegen het matig draaiende Wolfsburg van Mark van Bommel en een paar dagen later verloor het van Granada.

Zo gaat het met een goed gevoel naar de volgende Champions League-ontmoeting. Komende woensdag staat het duel met LOSC Lille op het programma. Sevilla staat momenteel tweede in de poule met twee punten, achter Red Bull Salzburg. Lille staat met één punt onderaan en dus weet Sevilla wat het te doen staat.

gerelateerd