Dit is opstelling van Barça tegen Cillessen: eerste basisplek Fati

17 oktober 2021, 19:59

FC Barcelona begint zondagavond tegen Valencia met maar liefst drie Nederlanders aan de aftrap. Frenkie de Jong, Memphis Depay én de Amerikaanse Nederlander Sergiño Dest krijgen een plek op het opstellingsformulier. Hoewel de Spaanse media verwachtten dat Luuk de Jong zou spelen, zit hij op de bank. Voor Ansu Fati is er wel goed nieuws: hij begint voor het eerst in 344 dagen weer eens in de basis na een zware blessure.

Marc-André Ter Stegen begint onder de lat en wordt bijgestaan door Gerard Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba, Dest en Sergi Roberto. Het middenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong, Sergio Busquets en supertalent Gavi. Hij neemt de plek in van Pedri, die net als Martin Braithwaite en Ronald Araujo geblesseerd moet toekijken.

Memphis begint vanaf de linkerkant. Hij vormt de voorhoede samen met Ansu Fati. Hij is volledig hersteld van een zware knieblessure en keert terug in de basis. Op de reservebank kan Sergio Agüero voor het eerst als invaller voor een kwaliteitsimpuls zorgen. De Argentijn maakt voor het eerst onderdeel uit van de selectie. Dat geldt nog niet voor Ousmane Dembélé. 

FC Barcelona bezet momenteel de negende plaats in La Liga en staat op gelijke hoogte met Valencia. Bij de subtopper staat Jasper Cillessen tussen de palen. Hij keert terug in Camp Nou, waar hij jaren reservedoelman was.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Alba, Piqué, García, Roberto, Dest; Busquets, Frenkie de Jong, Gavi; Ansu Fati, Memphis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen