Na Peer kent ook Teun Koopmeiners topdag na zege met Atalanta

17 oktober 2021, 16:51

Het is een mooi voetbalweekend geworden voor de familie Koopmeiners. Zondagmiddag maakte Peer Koopmeiners zijn Eredivisie-debuut voor AZ Alkmaar en later op de dag boekte zijn broer Teun Koopmeiners als basisspeler een solide 1-4 zege met Atalanta Bergamo tegen Empoli. Hij stond samen met Marten de Roon op het middenveld en was betrokken bij het derde doelpunt van zijn ploeg.

Terwijl Robin Goossens en Hans Hateboer niet van de partij waren wegens een blessure, was het Nederlandse gehalte met Koopmeiners en De Roon toch behoorlijk hoog. In de openingsfase was Atalanta duidelijk de sterkere ploeg en dat kon het ook omzetten in doelpunten. Binnen het halfuur had Josip Ilicic met twee treffers zijn ploeg op een comfortabele voorsprong gezet. Vooral het tweede doelpunt mocht er wezen, gezien hij de bal heerlijk in de verre kruising krulde.

Via een doelpunt van Federico Di Francesco deed de thuisploeg nog wel wat terug, nadat hij de bal diagonaal achter de keeper schoot, maar ook in de tweede helft was Atalanta heer een meester. Bij de derde treffer speelde Koopmeiners nog een belangrijke rol met een halve assist. Hij legde de bal op het hoofd van een medespeler, wiens kopbal uiteindelijk door Mattia Vitti in eigen doel werd geschoten. Ilicic kreeg nog de kans om zijn hattrick te completeren, maar hij miste een strafschop. Zo zal Koopmeiners stiekem hopen dat hij de volgende in het rijtje is die een penalty mag nemen. In de laatste minuut van de wedstrijd mocht Duvan Zapata nog de 1-4 binnenschieten.

Nuytinck gelijk tegen Nederlandse bankzitters

Waar Atalanta door de zege op de zesde plek terecht is gekomen, staat ook Bologna daar met een achtste plek knap in de buurt. Zondagmiddag speelde het echter gelijk tegen het Udinese van Bram Nuytinck met 1-1. Bij Bologna zaten Sydney van Hooijdonk en Mitchell Dijks de hele wedstrijd op de bank, terwijl Jerdy Schouten wegens een blessure helemaal niet van de partij was. Marvin Zeegelaar was bij de thuisploeg de hele wedstrijd bankzitter.