Sparta en Groningen schieten weinig op met remise

17 oktober 2021, 16:33

Sparta Rotterdam en FC Groningen hebben dure punten laten liggen in de onderlinge strijd in de degradatiezone. Op Het Kasteel kwamen de ploegen niet verder dan een 1-1 remise. Cyril Ngonge zette zijn Groningen op een voorsprong, maar zag Sparta snel langszij komen via Bryan Smeets.  Beide ploegen hebben dus opnieuw een kans op broodnodige punten laten liggen.

Deze twee ploegen, die vorig seizoen streden om tickets voor Europees voetbal, vonden zichzelf bij aanvang van de wedstrijd terug in de degradatiezone. In de laatste vier wedstrijden wonnen beide teams niet en ze snakten dus naar een overwinning. Het uitgangspunt was daarmee gelijk en in deze onderlinge strijd waren de drie punten cruciaal.

Daarmee was het eerste echte schot van FC Groningen ook gelijk prijs en was de wedstrijd opengebroken. Lang konden de mannen van Danny Buijs namelijk niet genieten van de voorsprong. Zo vrij als Ngonge de eerste treffer binnen kon schieten, zo vrij stond Smeets vijf minuten later ook na een pass van Laurent Jans. Die faalde op zijn beurt ook niet en zo stond de 1-1 stand op het scorebord. Voor rust veranderde dit niet meer en daar waren de teams na rust duidelijk niet tevreden mee.

Zo houden de ploegen slechts één punt over aan deze matige wedstrijd en daar zullen beide trainers niet tevreden mee zijn. Ze blijven hierdoor in de degradatiezone bivakkeren, wat als een zeer ondermaatse prestatie gezien mag worden. Sparta zal die broodnodige drie punten volgende week moeten gaan pakken in Waalwijk, wanneer AZ in Groningen op bezoek komt.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Okoye 6; Abels 6, Vriends 6, Heylen 6, Jans 6; Osman 6 (50. Beugelsdijk 6), Smeets 6.5, Auassar 6; Mijnans 6, Thy 6 (71. Emegha -), Van Crooij 6.5.

FC Groningen: Leeuwenburgh 6; Dankerlui 6, Dammers 6, Kasanwirjo 6, Van Hintum 6; Ngonge 6.5 (75. Abraham -), Suslov 6.5, Duarte 6 (87. Van Kaam -), El Hankouri 6.5; Strand Larsen 6 (87. Postema -), De Leeuw 6 (64. Irandust 6).

Man of the Match: Bryan Smeets

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen