Paes van held naar schlemiel: "Ik sta met de borst vooruit"

Paes van held naar schlemiel: "Ik sta met de borst vooruit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 oktober 2021 – FC Utrecht-doelman Maarten Paes was tegen Ajax geweldig. Hij pakte meerdere ballen, waardoor zijn ploeg kon stunten in de Johan Cruijff ArenA. Tegen AZ  ging de keeper gruwelijk in de fout bij de tweede treffer van de thuisploeg. De sluitpost baalt na de 5-1 nederlaag, maar blijft rustig na zijn pijnlijke ketser.

"Het is lastig om nu de vinger op de zere plek te leggen. Ik baal er natuurlijk verschrikkelijk van", doelt Paes bij ESPN op zijn fout. Na een matig schot van Jesper Karlsson liet de keeper de bal zo door zijn handen glippen. "Het is een klotemoment. Maar vorige week pakte ik mijn verantwoordelijkheid en nu pak ik hem ook. Ik sta hier met de borst vooruit. Ik probeer al heel het seizoen stoïcijns te zijn. Ook na goede wedstrijden. Je weet hoe snel het kan gaan in het leven van een keeper. Dat doe ik nu ook."

Lees ook: Jansen en De Wit genieten van herboren AZ: "Geeft vertrouwen"

Door de blunder stonden de Alkmaarders al na iets meer dan tien minuten op een 2-0 voorsprong. "Ik denk dat het als team zwaar ondermaats was. Er vallen ontzettend grote ruimtes en daarmee speel je AZ in de kaart. Dan kunnen ze goed voetballen en wordt het een pijnlijke middag voor ons", zegt de keeper. "Het is heel makkelijk om een team te zijn als het goed gaat. Maar als het niet zo goed gaat, is het belangrijkste om een team te zijn. Vandaag hebben we onszelf wat dat betreft een slechte dienst bewezen."

Individuele fouten
Overigens was Paes niet de enige speler van FC Utrecht die in de fout ging in Alkmaar. "Vijf fouten, vijf goals", was de duidelijke mening van René Hake. "Als je in het eerste kwartier twee van dit soort fouten maakt, geef je de tegenstander de kans om te voetballen. Dat hebben we veel te veel toegelaten. Dat heeft in mijn optiek weinig met tactiek te maken. Ik heb de spelers die die fouten maakten, dat in de vorige wedstrijden niet zien doen. Dus dat betekent ook dat de focus gewoon niet goed geweest is, anders ga je dit soort fouten niet maken."

Reacties

gerelateerd