Update: NEC-fan (18) zwaargewond na bijlengevecht

Update: NEC-fan (18) zwaargewond na bijlengevecht

17 oktober 2021 – Fans van NEC en Vitesse hebben in de nacht van zaterdag op zondag voor onrust gezorgd. Supporters van beide clubs zouden voorafgaand aan de derby tussen beide clubs op de vuist zijn gegaan met elkaar. Een achttienjarige man uit Lent is daarbij zwaar mishandeld en ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Volgens het regionale medium houdt de politie er rekening mee dat het gaat om twee groepen supporters die hebben gevochten. Een groep van NEC-supporters zou met bijlen de fans van Vitesse hebben opgewacht, om vervolgens met elkaar te knokken.

In de buurt van de gevonden zwaargewonde man, was een 'Anti NEK Feest', waarna het misging tussen beide supportersgroepen. Hoewel het formeel nog niet bevestigd is door de politie, gaan in diverse whatsappgroepen de verhalen wel rond en gaat ook de politie er inmiddels vanuit dat er een vechtpartij 'met meerdere personen' was. De politie kan overigens nog niet bevestigen dat het gaat om fans van beide voetbalclubs.

'Op foto's die circuleren is te zien hoe een jongeman aan de hals van de bebloede Lentenaar voelt, die op het oog levenloos op de grond ligt. Een agent buigt zich op een andere foto over de 18-jarige man heen', schrijft de ochtendkrant over de uiterst treurige situatie. Het is al de hele week onrustig tussen de fans van beide groeperingen, in aanloop naar de Gelderse derby.

gerelateerd